Evde Korona Günlüğü, Gün 15, 5 Nisan 2020

Ekran Resmi 2020-04-05 18.52.06

Çok sakin bir gündü Pazar. Geç kalktık. Geç kahvaltı ettik. Sonrasında Yaprak odasına ödevlerinin başına geçti, ben de birkaç saat evi derledim, toplandım, temizledim. Evimizdeki küçük botanik parkımızla ilgilendim. Müzik dinledim, arkadaşlarımla yazıştım, ailemle konuştum. Yerli, yabancı basını ve kitabımı okudum. Bizde televizyon hep kapalı. Netflix, haber, tartışma programı, dizi, yarışma takibimiz yok. Ancak akşam 19:00-20:00 arası son durumu öğrenmek için kara kutuyu çalıştırıyoruz.

Evde kalmamızın üçüncü, korona günlüğe başlamamın ikinci haftası bitiyor. Ne dünyanın, ne de Türkiye’nin durumu iyiye gitmiyor. Virüsün bilinçli şekilde yaratıldığına ve bir büyük plan çerçevesinde işlerin yürüdüğüne dair komplo teorisileri etrafta gezinirken, bugün T24‘de Asım Karaömerlioğlu’na ait ‘Akıl tutulması çalında komplo‘ başlıklı güzel bir yazı okudum. Karaömerlioğlu, komplo teorileri üretmeye ve inanmaya neden bu kadar meyilli olduğumuzu çok sade bir dille anlatıyor. Okumanızı tavsiye ederim.

Ben The Guardian, The Independent, The Washington Post, The New York Times, The Wall Street JournalForeign Affairs gibi dünyanın önde gelen gazete ve dergilerine aboneyim. Yerel basının sansürlü doğasından sıyrılarak dünyaya açılmak bana iyi geliyor. Aralarından da en sevdiklerim The Guardian ve Foreign Affairs.

Son 3 gündür Washington Post’un günlük korona virüs dünya raporunu günlüğümde paylaşıyorum. Bu rapor dünyadaki ülkeler sıralamasını günlük artış sayısı ve oranı, enfekte insan sayısı ve hayatını kaybedenler şeklinde çok derli toplu veriyor. Dilerim tablo sizlerin de dünyayı takip ve analizini kolaylaştırır.

Washington Post – 05.04.2020 Korona Virüs Dünya raporu 

WP - 05.04.2020

 

#sokağaçıkmayasağıistiyoruz #covid19

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir