Evde Korona Günlüğü, Gün 71, 31 Mayıs 2020

Yoğun tempoda hem çalıştığım, hem de geliştiğim bir gün oldu.

Saat 13:30’da son Instagram kitap özeti canlı yayınımı yaptım. Gezi Park Direnişi ile ilişkilendirerek Henry David Thoreau’nun Sivil İtaatsizlik ve Walden Gölü kitaplarının içeriğini paylaştım. Kitap özeti paylaşımlarıma belirli bir zaman planı olmadan devam edeceğim.

.

Öğleden sonra Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı’nın düzenlediği ‘İnsanlığın Serüveni IV: Erken Modern Dönem Avrupa’nın Dönüşümü’ seminerine katıldım.

Normalde süresi 2 saat olan seminerler hocamız Dr. İlker Aktükün olunca 3,5 saate kayıyor. Bu kadar uzun süre, bir saniye bile kopmadan seminer takip etmek zor gibi gelebilir. Ancak konu öyle cazip ve anlatan kişi da o kadar akıcı şekilde Avrupa’nın 1000 yıllık tarihini sunuyor ki, anlamıyorsunuz saatlerin geçtiğini.

Hocamızın Haziran ayı boyunca Felaketler Çağı başlığı ile yeni bir tarih serisine başlayacak. Sömürgecilik, 1. ve 2. Dünya Savaşları, faşizm ve soğuk savaşı konu alacak olan yeni seriyi de takip etmeyi düşünüyorum.

.

Bugün bir de korkunç geçen beş dakikamı yazmalıyım. Uzun süredir üstüne çalıştığım proje excel dokümanını bir süreliğine bilgisayarda kaybettim. Kayıtlı ismiyle açtığımda 3 günlük çalışmamın olmadığı şablon çıkıyordu. Bir ara delireceğim zannettim. “Allah’ım” dedim, “beni böyle sınama”.?

Bundan 20 yıl önce yine bir proje için 50 sayfalık rapor yazmıştım. Tablolar, hesaplar, kitaplar. Rapor genel müdüre gidecekti ertesi güne ve ben işin sonuna gelmişim. Son rötüşleri yaparken rapor bir anda ekranda yok oldu. “Neler oluyor?” demeye kalmadan bilgi işlem bölümünden “program çöktü” diye haber gelmişti. Ben o gün delirmedim ya … “bana bir daha bir şey olmaz” demiştim. … Ta ki bu akşama kadar !!! Direkt 20 yıl öncesi aklıma geldi. “Büyük konuştun, al sana” dedim içimden. ?

Sonra dosyayı bilgisayarda kaydettiğim saçma sapan yerden izlerini takip ederek buldum. Ve bir raporu sadece kaybettiğimde değil ama bulduğum anda da ölebilme ihtimalim olabileceğimi gördüm. … bu sefer mutluluktan ?

.

Washington Post – 31.5.2020 Korona Virüs Dünya Raporu (Toplam Vefat – Toplam Vaka ve ilk 23 ülke )

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir