Evde Korona Günlüğü, Gün 62, 22 Mayıs 2020

Çok hareketli ve mutlu bir gündü 22 Mayıs.

Sabah saatlerinde iş ortağı olmaktan büyük onur ve mutluluk duyduğum Ford Otosan ailesiyle birlikteydim. Yıllar çok hızlı geçiyor. İnsanlar birbiri ve işi için emek verdikçe güven, üretim, paylaşım artıyor. Bu gerçekliği bana dört yıldır yaşatan Ford Otosan’a teşekkür ederim. ?

Öğleden sonra iki aydır ilk defa metroya binmek üzere evden çıktım. Hedefim iki aydır ilk defa bir ofis toplantısına katılmaktı.

Metroya yürürken oldukça tedirgindim. Kalabalık olacak mıydı? İnsanlar dikkatli miydi? Yoksa acaba taksiye mi binseydim?

Derken metronun içine girdim. Işıkları söndürülmüş, yarı terkedilmiş gibiydi. Çok sessiz ve sakin. Nitekim perona indiğimde de çok az insanın olduğunu gördüm. Seferler 9 dakikada 1’e düşürülmüştü. Metro geldiğinde boştu. Bindiğimde de yukarıdaki fotoğrafı çektim. Herkes nereye oturacağı, nerede duracağı konusundaki işaretlemelere uyuyordu. Bakalım bir ay sonra nasıl olacak? İnsanlar bugünkü gibi dikkatli mi, yoksa farklı mı olacak?

Katıldığım toplantıya gelince … dört dörtlüktü. Ne derler “gönlü açık olanın, yolu da açık olur”. Yolumuz inşallah açık olsun. ??

.

Washington Post – 22.5.2020 Korona Virüs Dünya Raporu (Toplam Vefat – Toplam Vaka ve ilk 23 ülke )

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir