Evde Korona Günlüğü, Gün 18, 8 Nisan 2020

İnsanoğlu dünyanın efendisi olduğunu zannettiği ve doğayı keyfince katlettiği sürece, kim bilir daha başımıza ne musibetler gelecek?

.

Çarşambamız sporla başladı. Bugün sporu biraz uzattım, bir saat kol, bacak, boyun, kalça derken esnedim de esnedim. Ama şunu da unutmamak gerek; her şeyin çoku zehirdir. 

Bugün önemli bir proje toplantım vardı. İstediğimiz kıvamda çalışmamızı yaptık, gelecek hafta devam edeceğiz. Krize rağmen proje terminlerimde henüz bir gecikme içinde değilim. Bu bana moral veriyor. Görüyorum ki, gerekli istek, irade, çalışkanlık ortaya konursa uzaktan çalışma sürecinde de çok iyi işler çıkabiliyor. Bu süreç uzadıkça bazı kişilerde inovatif zihin performansı kanımca gelişecek, hatta coşacak.

Darwin ne diyor; “En güçlüler veya en akıllılar değil, koşullara uyum sağlayanlar hayatta kalır. “

‘Krizi fırsata çevirmek’ söylemleri ile dinlediğimiz konferans konuşmalarının gerçeğini bire bir yaşıyoruz. İşte kriz ! Üstelik sadece bir kesime değil, farklı boyutlarıyla herkese kriz. Diliyorum hepimiz bardağın dolu tarafını görebilecek çabayı gösteririz.

Aşağıdaki video karantina nedeniyle evinde çakılı kalmış bir gencin dönüşümünü anlatıyor. Ordunun erleri disipline etmek için kullandığı “yatağını yap” felsefesini bu zorlu günlere doğrusu çok güzel uyarlamışlar.

 

Washington Post – 08.04.2020 Korona Virüs Dünya Raporu (ilk 20 ülke)

 

#sokağaçıkmayasağıistiyoruz #covid19 #istanbul #ankara #izmir #bursa #adana #ısparta #kocaeli #sakarya

“Evde Korona Günlüğü, Gün 18, 8 Nisan 2020” üzerine 2 yorum

  1. Ne kadar güzel bir video olmuş. Yazılarınız da benim günlük rutinlerimden oldu. Çok güzel şeyler keşfediyoruz sayenizde:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir