Göç İle Gelen Gündem Oturumu – 16. Dünya İnsan Yönetimi Kongresi

PERYÖN

20-21 Ekim 2016’da Haliç Kongre Merkezi’nde PERYÖN’ün organize ettiği 16. Dünya İnsan Yönetimi Kongresi’nde insan kaynakları profesyonelleri, danışmanları, öğrencileri, eğitimcileri, yöneticileri bir araya gelecek.

İki gün boyunca onlarca konuşmacı ve konu alternatifi arasından kendisi için en faydalı olanı seçmeye çalışacak yüzlerce İK’cıyı şimdiden hayal edebiliyorum.

İşte sizin için çok güncel, hayli üzücü ama bir o kadar da öğretici alternatif;

Göç İle Gelen Gündem 

Sosyal medyadan beni takip edenler, Ağustos 2016’dan bugüne İstanbul’daki Suriye, Irak, Filistin, Yemenli mülteci ve göçmenlere Birleşmiş Milletler bünyesinde faaliyet gösteren IMC Türkiye ile eğitim verdiğimi hatırlayacaktır.

‘Aynı coğrafya, geçmiş, din ve kültürel unsurları paylaştığımız bu insanlarla ne kadar empati kurabiliyoruz?’, ‘Onlardan neler öğrenebilir, onlara neler öğretebiliriz?’ düşünceleri ile merakla başladığım eğitimler süresince, sıklıkla gözlerimin dolduğunu, çokça duyduklarıma şaşırdığımı ve onlarla iken kendimi çok mutlu hissettiğimi söyleyebilirim.

Ortaklıklarımız farklılıklarımızdan fazla. 

PERYÖN’ün 16. Dünya İnsan Yönetimi Kongresi’ne ülkemizde sayıları 3,5 milyonu bulan göçmen ve mültecilerden özellikle nitelikli olanlarının iş piyasasına kazandırılması konusunu taşıması kanımca çok isabetli bir yaklaşım oldu. Oturum moderatörlüğünün bana teklif edilmesini ise “daha ne isteyebilirdin ki?” şeklinde yorumluyorum.

Oturum konuşmacılarımız konularının uzmanları ve bu zorlu hayatın tam merkezinden. Bizler nitelikli göçmen ve mülteci istihdamının sosyal, hukuki, ekonomik ve özellikle insanı boyunu sizlere anlatmak istiyoruz. Dersimizi çalıştık. Konuşmacılarımız bilgi ve tecrübelerini paylaşmaya ve sizlerin sorularını cevaplamaya hazır.

Oturumumuza bekliyoruz. İlginiz için şimdiden teşekkür ederiz.

 

Gün: 21 Ekim 2015 Cuma
Saat: 13:00-14:00
Salon: Fener Salonu

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir