Evde Korona Günlüğü, Gün 61, 21 Mayıs 2020

Yoğun tempolu ve bayağı gergin bir günü bitiriyorum.

Türkiye’nin Mühendis Kızları Projesi kapsamındaki son programımız Suriye Krizi Farkındalık Semineri’ydi. Güncel verilerle konuyu inceledik. Büyük manzarayı, sürecin insani boyutunu, eğitim, sağlık, istihdam uygulamalarını gerek devlet, gerek Birleşmiş Milletler kaynakları üzerinden değerlendirdik. Hiç kimsenin önümüzdeki günlerde neler olabileceğini kestiremediği bu hazin konu hakkında konuşmak zaman zaman beni duygusal olarak zorladı, zorluyor.

.

Yarın iki ay sonunda ilk defa evden çıkarak 4 saat için bir toplantıya katılmak üzere ofis ortamına gireceğim. Taksi ile mi giderim, metroya mı binerim, bilemiyorum. Yarın karar vereceğim. İçimde bir garip heyecan, şaşırıyorum. Dünyanın en sıradan şeyi sokağa çıkarak ofise gitmek nasıl da bu kadar sıra dışı bir konuma geldi?

.

Bugün bir defa daha güvenin iş hayatında en önemli değer olduğunu gördüm. Güven konusunda yaşanan en küçük bir zaaf, baştan sona bütün akışı, ilişkileri, işi bozabiliyor. Aynen Warren Buffet’ın dediği gibi “Bir insanda üç şey ararım; çalışkanlık, kalp ve dürüstlük. Üçüncüsü yoksa ilk ikisini boşver

.

Washington Post – 21.5.2020 Korona Virüs Dünya Raporu (Toplam Vefat – Toplam Vaka ve ilk 23 ülke )

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir