Evde Korona Günlüğü, Gün 51, 11 Mayıs 2020

Yeni bir haftaya başladık. Dilerim herkes için sağlıklı, verimli geçer.

İki aydır evdeyim. Projelerimi, eğitimlerimi şükür ki devam ettirebildim. Mutluyum. ?

Bir de sadece korona ile hayatıma girenler, kazanımlarım var ve çok değerliler;

  • Sabah sporumu her geçen gün daha büyük keyifle yapıyorum çünkü bedenimdeki güçlenmenin ciddi farkındayım. Örneğin şınav çekmek benim için uzun yıllardır bir hayal gibiydi. Artık değil. Kesintisiz 10-12 defa şınav çekebilmek harika bir şey. Esnemek bir başka sorundu. Artık bayağı kolay geliyor. Korona döneminin benim için en büyük kazanımlarından biri fiziksel dayanıklılığımın artması olacak kanımca. ?
  • Diğer taraftan 29 Nisan’da başladığım (13 gün olmuş) Instagram canlı yayınlarında toplam 30 kitap özeti vermişim. Böyle bir etüdün beni zihinsel olarak bu kadar disipline edebileceğini hiç düşünmezdim. Aldığım notlar, kitaplar ve yazarları hakkında yaptığım araştırmaların bana büyük faydası oluyor. Canlı yayınlarıma Mayıs ayı sonuna kadar devam etmek istiyorum. ??
  • Bugün ilk defa Evde Korona Günlüğü yazılarıma ne kadar devam edeceğim diye düşündüm.  Kararım 90 gün. Yani bu kategorideki son yazımı 17 Haziran 2020’de yayınlayacağım. 10 yıl sonra biri bana “Korona zamanı sen ne yaptın?” diye sorarsa, “Okuyabilirsin” cevabını vereceğim. ?
  • Evde kaldığımız iki ay içinde hayatıma giren en önemli konulardan bir diğeri de yemek yapmak herhalde. Evet, yemek yapıyorum, fena da yapmıyorum ama mutfağa sevgim arttı mı? Hayır. Artık eminim, yemek yapmak ile İpek iki ayrı dünyanın kavramları. ⬅️➡️
  • Ve elbette temizlik. Bu hafta sonu o kocaman salon camlarını da sildikten sonra, kim diyebilir eksik iş, kirli yer kaldı diye? ???
  • Gerek yurtiçi, gerekse yurtdışı ile gerçekleştirdiğim canlı oturumlarda paylaşmanın, fayda yaratmanın büyük hazzını yaşadım. Davet edenlere, ilgilenenlere yürek dolusu teşekkürler. ??
  • Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı’nın düzenlediği tarih seminerlerinden çok bilgi aldım. Hun İmparatorluğu, İstanbul’un Fethi, Ortadoğu, Tapınak Şövalyeleri şimdiye kadar katıldığım başlıklar. Devamı gelecek. ⏳

.

Washington Post – 11.5.2020 Korona Virüs Dünya Raporu (Toplam Vefat – Toplam Vaka ve ilk 23 ülke )

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir