Evde Korona Günlüğü, Gün 40, 30 Nisan 2020

Nisan ayını bitiriyoruz. Bugün Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bütün velilere saat 19:19 itibariyle gönderilen SMS aynen şöyle diyor:

“Milli Eğitim Bakanlığı, Bilim Kurulunun tavsiyeleri ve kabine toplantısında ortaya çıkan görüşler çerçevesinde, uzaktan eğitim 31 Mayıs’a kadar devam etmesini kararlaştırmıştır.”

Yaprak evde, dolayısıyla ben de Mayıs ayı boyunca evdeyim. Yani spora, günlük tutmaya, Instagram’dan her gün saat 13:30’da canlı yayın yapmaya devam.

Hali hazırda proje yaptığım iki firma evden çalışıyor, çalışmaya da devam edecek gibi görünüyor. Bir firmam normal çalışma düzenini hemen hemen hiç bozmadı üretilen ürünün kritikliğinden dolayı (sağlık sektörü). Bir diğeri Mayıs ayında dönüşümlü şekilde ofis çalışmasına geçiyor. Biri sanayi bölgesinde olduğu ve şehir dışı konumu nedeniyle zorunluktan iş sistemini durmaya yakın yavaşlattı. İletişimde olduğum bir büyük grup Haziran ayına kadar evden çalışma uygulaması yapacakmış. İş yaptığım banka Mayıs ortasına kadar evden çalışacaklarını ancak sonrasının henüz belli olmadığını söyledi. Kısacası iş dünyasında durum bulanık, karmaşık, belirsiz … yani VUCA ?

.

Dün ilkini gerçekleştirdiğim ve bilgisini korona günlüğümde paylaştığım Instagram canlı yayınımın ikincisini bugün saat 13:30’da yaptım.

Kişisel gelişim, başarı, zenginlik ve politika üzerine yazılmış toplam 200 kitabın özetini hem okumayı, hem de paylaşmayı amaçladığım yayında her gün üç kitabı tanıtıyorum. Bugün zenginlik konulu üç klasikleşmiş kitabın özetini ve kitaplar hakkındaki öz değerlendirmemi paylaştım:

? James Allen – Zenginliğe Giden Yol ?
? Robert G Allen – Zenginliğin Çoklu Akışı ?
? David Bach – Otomatik Milyoner ?

Yarın özetini paylaşacağım ve değerlendireceğim kitaplar:

? James Allen – Düşüncenin Gücü
? Steve Andreas & Charles Faulkner – NLP: Başarının Yeni Teknolojisi
? Marcus Aurelius – Kendime Düşünceler

Bugün yayın toplam 37 dakika sürdü. Hedefim süreyi 20-25 dakikaya düşürmek. Yayın 1 gün hesapta yüklü kalıyor. Gün içinde de göz atabilirsiniz. Herkesi beklerim. ?

.

Washington Post – 30.04.2020 Korona Virüs Dünya Raporu (Toplam Vefat – Toplam Vaka ve ilk 23 ülke )

“Evde Korona Günlüğü, Gün 40, 30 Nisan 2020” üzerine bir yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir