Evde Korona Günlüğü, Gün 38, 27 Nisan 2020

Spor, kahvaltı ve telefonlar. Sabah saatlerimi komple kapladı.

Öğleden sonramın ana gündemi, kapsamını ve uygulamalarını tanımlamaya çalıştığım yeni insan kaynakları yönetimi eğitimimdi.

Son bir haftadır tasarımsal, yalın ve çevik düşünme metod ve prensiplerinden hareketle İK süreçlerini iyileştirmek, değiştirmek, geliştirmek üzerine bir çalışma yapıyorum.

İşe yaklaşık on gün önce müthiş kitap ve site taraması ile başladım. Videolar seyrettim. Kıyamet kadar not aldım. Bu ön çalışmalar hem zorlu, hem de çok zevkli geçiyor. Eğitimin iskeletini tanımlayabildim, gerisi de gelecek. En yorucu süreç de uygulamaları/egzersizleri tanımlamak olacak.

Eğitim geliştirmek mesleğimde en sevdiğim konuların başında geliyor. Sık sık kafam karışıyor. Başıma ağrılar saplanıyor, bazen içime “bu bitmeyecek herhalde” şeklinde bir ürperti geliyor. Sonra diyorum ki “ölmek var, dönmek yok, bu iş bitecek, hep bitti, devam …”

Bu konularla ilgilenenler için güzel bir video paylaşmadan geçmemeyim. Video aslen bir yazılım tasarımcısı olan Jeff Gothelf’e ait. Gothelf tasarımsal, yalın ve çevik düşünmenin arasındaki farkı çok güzel anlatıyor ve kimi büyük şirketle zarifçe dalga geçiyor. Özellikle büyük şirketlere, üç ayrı metodu da başka başka yerlerde bilinçsizce uygulamaya çalışmaktansa, üçününde ortak olan ana prensiplerini anlayarak hayata geçirmeyi tavsiye ediyor.

İyi seyirler

Washington Post – 28.04.2020 Korona Virüs Dünya Raporu (Toplam Vefat – Toplam Vaka ve ilk 23 ülke )

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir