Evde Korona Günlüğü, Gün 27, 17 Nisan 2020

Evde geçen dördüncü haftamızın son iş günü, Cuma. İple çektik, geldin, cumartesi, pazar spora ara 😀 ama işe devam …

Geçtiğimiz günlerde eğitim ve danışmanlık dünyasının yakından tanıdığı sevgili üstadımız Hasan Tahsin Güngör‘ün Türkiye’ye getirdiği nefis bir çalışmayı uygulama imkanım oldu. Bahsettiğim uygulama aslen bir rapor.

Koronavirüs nedeniyle pek çok ofis çalışanı evden çalışma tecrübesini yaşıyor. Bu süreçte ise en ön plana çıkan konu “iletişim”. Ekip içi, ekip ile yönetici, ekipler arası iletişimde bazı insanlar sıkıntı yaşamazsan, bazıları bunalıyor. Kriz bir şekilde bitse de ofise gitsek havasına girenler çok.

TTI Success Insigths globalde evden çalışma sürecinin iyileştirilebilmesine destek olmak için bir sosyal sorumluluk çalışması yapmış. İsmi Evden Çalışma Raporu. En güzel olansa normal zamanda ancak para ödeyerek yapabileceğimiz bu anketin ücretsiz olması.

Raporun linki bana geldiğinde hemen merakla uyguladım. DISC metodu üzerinden ilerleyen uygulama 10 dakika gibi bir süre alıyor. Peki ne mi oluyor sonrasında?

Evden Çalışma Raporu, evden çalışmanın yarattığı yeni düzende;

  • öncelikle kendimizi,
  • evde birlikte olduğunuz kişiler ve
  • uzaktan birlikte çalıştığınız iş arkadaşlarımız

ile ilişkilerinizi nasıl yönetebileceğiniz ile ilgili bilgileri içeriyor.

Rapor analizi yaptığınız gün elinize geçiyor. Raporun ekinde ise, rapor sahibini eyleme götüren aksiyon planı çalışma dokümanı var.  Mutlaka dikkatle okumalı, düşünerek doldurmalısınız.

Böyle sıra dışı bir zamanda, insanın kendi yetkinliklerinin değerlendirmesine bilimsel şekilde ulaşabilmesi harika ve geliştirici.

Sizlere de anketi şiddetle tavsiye ediyorum. Evinizdeki insanlara da yaptırın. Etkileşim içinde olduğunuz etrafınızdaki iş veya özel herkesle paylaşın lütfen. Fayda paylaştıkça büyür. 

.

Washington Post – 17.04.2020 Korona Virüs Dünya Raporu (Toplam Vefat – Toplam Vaka ve ilk 21 ülke )

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir